Over ons

Verboogen Vogelringen is gespecialiseerd in het produceren van geanodiseerde vogelringen en RVS-vogelringen. We hebben alle productietechnieken zelf in huis; van het trekken van pijp tot het zagen, trommelen, anodiseren en laseren van de ringen.

Betaalbare specialist in vogelringen

Doordat we de ringen van begin tot eind zelf maken, kunnen we makkelijker op uw speciale wensen inspelen. We streven er naar om een kwalitatief hoogwaardige ring te produceren tegen een zo gunstig mogelijke prijs.

Geschiedenis Van de Laar – Verboogen uit Someren

De firma Van de Laar-Verboogen Fijnmetaaltechniek is in 1967 opgericht door de heer Van de Laar, destijds Van de Laar Vogelringenfabricage genaamd. Samen met zijn vrouw runde hij het bedrijf, waar in die tijd hoofdzakelijk geanodiseerde knijpringen werden gemaakt die uitsluitend werden geleverd aan de groothandels in binnen- en buitenland.
In 1985 kwam de heer Verboogen in de zaak en in 2001 heeft hij samen met zijn vrouw (tevens dochter van de heer en mevrouw Van de Laar) het bedrijf overgenomen, sindsdien Van de Laar-Verboogen Fijnmetaaltechniek genaamd.

De gesloten voetringen werden in die tijd op kleine schaal en uitsluitend op bestelling gemaakt. In de eerste jaren werden de ringen nog gerolnummerd, maar de vraag uit zowel het binnen- als buitenland groeide en er kwamen meer eisen. Er moest bijvoorbeeld meer tekst op de ringen komen en de maatvoering van de ringen moest nauwkeuriger. De heer Verboogen werd uitgedaagd om te kijken of er mogelijkheden waren om deze vogelringen sneller en kwalitatief beter te produceren.

In 2002 kwam de firma in contact met een bedrijf dat lasergraveermachines verkocht. De proeven die werden getoond waren boven verwachting en in het najaar van 2002 is de machine aangeschaft.

Na de aanschaf van deze machine groeide het bedrijf in een snel tempo. Begin 2003 kwam de vraag van B.E.C. (Belangenbehartiging Europese Cultuurvogel) of er voor hen ringen geproduceerd konden worden.

De afgelopen jaren zijn er diverse vogelbonden / verenigingen bijgekomen, onder andere uit België en Denemarken.

Toekomst Verboogen Vogelringen, Someren

We zijn trots op ons klantenbestand én op onze geschiedenis. Maar we kijken ook graag vooruit. We blijven innoveren zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen.